Que vol dir escola verda?

 

Les Escoles Verdes és un projecte dels Departaments de Medi Ambient i Educació en les que s' integren aquelles escoles que han elaborat un Pla i unes accions per tal d' afavorir una bona actitud davant el medi ambient.

 

El nostre compromís cap a L’ESCOLA VERDA

 

El projecte escola verda té com a finalitat crear un taller d’ecologia que es pugui seguir durant tot el curs escolar.

 

Els objectius són obtenir dels alumnes una actitud de respecte vers la Natura i el món que ens envolta, conèixer quina pot ser la contribució per aconseguir un medi ambient més agradable, valorar el reciclatge, elaborar objectes a partir de productes de rebuig, i aprendre a classificar la brossa més comú en una escola i/o menjador escolar.

 

Els  Tallers de nutrició i ecologia volen mostrar en la forma més pràctica com cada persona pot prendre accions per portar una vida més saludable, tant internament , millorant els hàbits d’alimentació com externament, millorant l’entorn que ens envolta.

 

Es respecten i es promouen els principis de les “3R’s”

 

      Reciclar, Reduir i Reutilitzar.

 

Mostrem als infants el procés de qualsevol matèria de rebuig i quins efectes te sobre l'entorn.

 

  • Es mostren als nens com, una matèria que ja no es útil, recobra la funcionalitat transformant-la.

  • Utilitzem materials de rebuig per a la realització d'algunes activitats.

  • Conscienciem als infants i a les famílies de la necessitat de produir la mínima quantitat de residus mitjançant activitats on fem partícips tant als nens com als pares.

  • Expliquem tècniques de reutilització de les mes senzilles fins a les mes elaborades.

Una de les ecoactivitats és dur a terme o col.laborar en l’hort del centre, activitat que ajuda als infants a apropar-se a la natura i deixar-se portar per els seus petits misteris. Possem en practica diferents experiències senzilles que els fan conèixer moltes de les verdures i fruits que mengem.

Durant l'activitat els nens i nenes s'ho passen d'allò més bé plantant el seu propi enciam, tomaquera,...(segons temporada) que prèviament a escollit, per desprès poder cuidar de l'hort fins el dia de recollida. També coneixem els diferents passos que son necessaris per tenir un petit hort a casa.

Comencem per la sembra ,el  trasplantament, el manteniment de les diferents espècies de plantes d’horta, fins a la collita dels seus fruits que ens proporcionen èxits molt gratificants per els nens/es, peró també a grans!

 

L'HORT

La metodologia es principalment activa, amb una actitud de respecte vers la Natura i el món que ens envolta, per a conèixer a partir de tallers i activitats, quina pot ser la contribució que podem fer per aconseguir un medi ambient més agradable, valorar el reciclatge, elaborar objectes a partir de productes de rebuig, i aprendre a classificar la brossa més comú.

La funció del monitor/a consisteix en motivar als participants per a posar en marxa la seva creativitat.

Algunes de les activitats són:

 

      Les “Ecopatrulles”  Educació en la consciència global i comunitària.

      ECOTALLERSTallers de recicltge i Tallers de decoració.

      L'HORT, Creació i/o Implicació en l’Hort del centre.

      LES PLANTES, Plantem i cuidem una planta.

      ESCOLA VERDA, Implicació en el projecte de centre ESCOLA VERDA.

 

Contem amb l'assessorament de tècnics de medi ambient.

ECOACTIVITATS

L'ESCOLA VERDA

ECOACTIVITATS

 

 

 

 

JHT LLEURE

ECOTALLERS

Realitzem diferents tallers d’expressió plàstica fent ús del material de rebuig, disminuint així l’explotació dels recursos i l’augment dels residus, i construint entre tots/es una societat més sostenible.

 

Tallers com: Collage de diferents temàtiques, Decoració de festes, Fem les nostres juguines i...Juguem?, Concurs de Robots reciclats, fem les nostres joies, disfresses i complements, El Mussol de la Sort,  ...

 

Fem servir material divers com poden ser caixes, ampolles, diaris, taps, rotllos de paper, tetabricks,…  on podem afegir una mica de pintura, pega... peró sobretot una bona dosis d’imaginació per a construïr les nostres peces úniques.

ECOTALLERS

 

ECOACTIVITATS

ECOTALLERS

JHT L'HORT

ESCOLA VERDA